Filozófiánk

Újat alkotunk úgy, hogy közben megőrizzük és ápoljuk a ránk hagyott értékeket! 

Többek között ezt tartotta szem előtt a Dunatív tervező csapata a géderlaki malom átépítésekor. Első szempont volt a lakhatóság és a funkció. A malom a mai igényeknek megfelelően született újjá a legkorszerűbb technológiai követelményeknek megfelelő intelligens otthon rendszerekkel. 


Extravagáns kortalan műalkotás

A település talán legrégebbi malom rendeltetésű épületének egyik legnagyobb különlegessége, hogy a bővítése nem a mai kordivat általános hozzáállása szerint, a régi kontrasztjaként készült, hanem annak szerves folytatásaként. 

A homlokzati téglapillérek részei jól mutatják, hogy az épületet két irányban is bővítették. A tervezők ezt felidézni kívánták egy hasítékszerű kivilágított téglaáttöréssel, amely egy nagyon különleges látványt nyújt a belső térben és a külső megjelenésben is.

Szeretettel gondozva

Nemcsak borban érdemes megbecsülni a régit, hanem az épületben is!


Napjainkban egyre inkább igény van az időtlenség és időtállóság szellemében olyan épületek és ingatlanok kialakítására, ahol fellelhetők a klasszikus korok kipróbált eszközei. Csapatunk a legnagyobb szakértelemmel tervezte és alakította át az épületet. Az egyedi tervezés és a különleges építészeti megoldások, kül - és beltéren is egyaránt megmutatkoznak.

A tervezett épület kialakításakor az volt az alapkoncepciónk, hogy láthatóvá tegyük a régi és a megmaradó elemeket, majd harmonikusan fejlesszük tovább az új tömeggel. Több változtatást is végeztünk a kortárs megjelenés érdekében, de jó néhány elemet megőriztünk a régi megmaradó elemekből is. Úgy próbáltuk modernebbé tenni a megjelenést, hogy továbbra is hű maradjon a korábbi design szelleméhez, így ahol csak lehetséges volt, megmaradt az eredeti anyag.

Hangulatát tekintve egyszerre indusztriális, elegáns és játékos, egyfajta sajátos eklektika jellemzi a helyiségeket.

A levegős, vidám terek és a különleges elemek összhangjának köszönhetően tökéletes élhető luxust teremtettünk az átlagos épületből. 


Dunatív tervező csapata:

Projektvezető: Tóth István, Tóthné Takács Beatrix

Belsőépítészet: Plan-E Art Studio

Vezető tervező:  Kernya Róbert

Lakberendezés, látványtervezés: Orosz Flóra

Berendezés - BútorokArterior

Okos otthon tervező:  Domintell

Akusztikus tervezés: Arató Akusztikai Kft.

Elektromos tervezés: TENZIO Kft. , StreaM PlaN Mérnökiroda Kft.

Gépész tervezés: Parti Ferenc

Statikus: Sághi Károly